logo De Ballebak

Hygiëne en veiligheid

Hygiëne

Kinderspeelparadijs De Ballebak Rotterdam Ommoord wordt dagelijks schoongemaakt.

Dit houdt in:

  • Keuken schoonmaken.
  • Speelhal stofzuigen.
  • Tafels en stoelen afnemen.
  • Buiten vegen.
  • De toiletten krijgen meerdere keren per dag een schoonmaakbeurt.

In de keuken wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het HACCP levensmiddelen controleproces, een proces geïnitieerd door de Europese Unie.

Ook de speeltoestellen ontkomen niet aan een periodieke grondige wasbeurt. De ballen uit de ballenbakken worden met regelmaat gereinigd in een speciale ballenwasmachine.

Hygiëne ballenbak

De ballen uit de ballenbak worden gewassen

In De Ballebak worden de ballen gereinigd met een speciaal daarvoor ontwikkelde ballenwasmachine van Ballpool. Dit gebeurt iedere acht weken. Indien een kind tussentijds een ongelukje heeft gehad in de ballenbak dan wordt nog diezelfde avond het ballenbad gereinigd. Daarbij worden alle ballen gedesinfecteerd en wordt de ballenbak zelf ook grondig schoongemaakt.

In onze vestiging hangt zichtbaar een certificaat van hygiëne waarop u als bezoeker kunt zien wanneer de ballenbaden voor het laatst zijn gereinigd.

Veiligheid

De speeltoestellen worden wekelijks en periodiek gecontroleerd op veiligheidsaspecten. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Er is altijd personeel aanwezig met een diploma BedrijfsHulpVerlening (BHV) en een diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Dit personeel brengt alle aanwezigen in veiligheid, maakt melding van het ongeval, verleent eerste hulp bij slachtoffers of bestrijdt een beginnende brand totdat professionele hulpverleners aanwezig zijn.

De Ballebak heeft een ontruimingsplan en voldoet aan de eisen van de brandweer. Er zijn rookmelders aangebracht en op diverse plaatsen bevinden zich handbrandmelders waarmee een brand door middel van een knop aan de brandmeldcentrale gemeld kan worden. Brandblussers zijn aanwezig en worden jaarlijks gekeurd.

Voor zowel uw veiligheid als de onze beschikt De Ballebak Rotterdam Ommoord over 24-uurs cameratoezicht en worden de beelden een paar dagen bewaard.

Onze huisregels bevat een aantal onderwerpen die bevorderend zijn voor zowel de hygiëne als de veiligheid.

Mocht er iets niet naar wens zijn, laat het ons dan weten en meld uw opmerkingen aan de bedrijfsleiding.