logo De Ballebak

Eten en drinken

eten en drinken bij De Ballebak

Kinderspeelparadijs De Ballebak Rotterdam Zuid heeft een uitgebreide horeca met voldoende keuze voor iedereen. Naast gefrituurde producten hebben wij ook gezonde producten. Het is niet toegestaan om zelf meegebracht eten en drinken te consumeren.

Voor de meeste voedselallergieën (bijv. gluten) hebben we alternatieven. In verband met voedselallergie wordt patat apart gebakken van snacks. Wij adviseren om ruim van tevoren contact met ons op te nemen.

Onze verjaardagsfeestjes zijn inclusief eten en drinken. Ieder feestje is uit te breiden met o.a. een snack, verjaardagstaart of snoepzak.

Heeft u als groep of familie speciale wensen dan kunnen we in overleg een arrangement maken dat voldoet aan uw specifieke wensen.

In de keuken wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het HACCP levensmiddelen controleproces, een proces geïnitieerd door de Europese Unie.

Allergenen

Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken. Deze kunnen aanwezig zijn in bepaalde voedingsingrediënten. Wij willen onze klanten vooraf informeren dat onze allergeneninformatie opvraagbaar en beschikbaar is. Deze info kunt u inzien aan de balie van de vestiging die u bezoekt. De Ballebak geeft de informatie over 14 allergenen voor niet-voorverpakte producten.

Allergenen zijn in te delen in:

  • Voedselallergenen: komen het lichaam binnen via eten, bijvoorbeeld eiwitten in koemelk en pinda’s.
  • Inhalatieallergenen: komen het lichaam binnen via inademing bijvoorbeeld stuifmeelpollen of uitwerpselen van huisstofmijt.
  • Contactallergenen: komen het lichaam binnen via contact met de huid, bijvoorbeeld bestanddelen van cosmetica.

Voor ons zijn de voedselallergenen van toepassing. Van deze 14 ingrediënten die een allergische reactie kunnen veroorzaken zijn bij ons aangegeven of ze voorkomen in het product. Bijvoorbeeld glutenbevattende granen zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en khorasantarwe (voorheen kamut), ei, vis, pinda, noten zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten, soja, melk inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie/voedselintollerantie.
Kruisbesmetting van allergenen is in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.